Informatieblad Newborn Shoot! 

Wat fijn dat ik jullie kostbaarste bezit op de foto mag zetten. Om zeker te zijn van reservering wordt er een voorlopige afspraak op de uitgerekende datum gemaakt. Dit zodat jullie zeker zijn van je afspraak en voor mij zodat ik een overzicht heb van het aantal te verwachten shoots in die periode. Zodra je bevallen bent, neem je binnen 2/3 dagen contact op om een definitieve afspraak te plannen. 

Deze vindt meestal plaats tussen de 8 en 18 dagen na geboorte. Vooraf aan de newbornsessie bespreken we samen wat jullie voorkeur is qua kleur, materiaal en poses. Wel is het zo dat de sessie geheel geleid wordt door wat jullie kindje aangeeft. 

De studio is voor jullie aankomst al lekker verwarmd, dus kleed jezelf ook niet te warm aan. Willen jullie zelf ook met jullie kindje op de foto dan raad ik lichte/witte (boven)kleding aan voor de witte achtergrond of zwarte (boven)kleding voor de zwarte achtergrond (graag zonder al te veel logo’s & printjes). Dit om de foto een zo puur mogelijk uiterlijk te geven. 

Een newborn shoot duurt gemiddeld 3 uur. Deze tijd is nodig om in alle rust een mooie reportage te maken. Er is voldoende tijd om te voeden, knuffelen en te verschonen. Om de sessie zo soepel mogelijk te laten verlopen en de poses zo goed mogelijk uit te voeren is het belangrijk dat jullie kindje lekker rustig is of (bij voorkeur) slaapt. 

Wat kunnen jullie doen om de newborn shoot zo soepel mogelijk te laten lopen:
• Vooraf thuis jullie kindje lekker in bad doen.
• Probeer de voeding, net voor de shoot, in de studio te geven of zorg dat er nog een beetje voeding is zodat we die kunnen geven na het uitkleden van jullie kindje.
• Trek jullie kindje niet teveel kleding of moeilijk zittende kleding aan. Dit is niet prettig 
tijdens het uitkleden net voor de shoot. De pamper mag ook losjes dichtgemaakt worden. 

Voor de shoot gelieve mee te nemen:
• Spuugdoekjes
• Voldoende pampers & doekjes
• Hydrofiele luiers
• Omslagdoek
• Extra voeding
• Speentje (bij bepaalde poses is deze erg makkelijk. Er zit een speen in je kraampakket, mocht je deze normaal niet gebruiken)  

Hoe verloopt de shoot?
De sessie vindt plaats in mijn ruime studio, die van alle gemakken is voorzien. De ruimte is verwarmd tot 25-27 graden celsius. Deze temperatuur hebben we nodig omdat newborns vaak (gedeeltelijk) bloot worden gefotografeerd. Hierdoor blijven ze goed op temperatuur. Door deze comfortabele temperatuur zal uw kindje makkelijker slapen en verloopt de sessie in alle rust. 

Qua materialen voor de newborn fotografie, maak ik gebruik van zachte stoffen en dekentjes. Deze worden zorgvuldig geselecteerd op kleur en textuur om het uiteindelijke beeld een rustige uitstraling te geven. Al deze spullen zijn aanwezig in de studio en zijn beschikbaar tijdens de sessie. 

Na de voeding in de studio neem ik jullie kindje rustig over. Alle benodigde spullen voor de shoot liggen binnen handbereik klaar. Meestal begin ik met het wrappen van jullie kindje, dit om de shoot rustig te beginnen. Verschillende poses zullen daarna volgen. De ene keer met mutsje/haarbandje en de andere zonder. Ik probeer te zorgen dat jullie online galerij zoveel mogelijk verschillende beelden bevat. Tijdens de gehele shoot probeer ik minimaal 2 verschillende achtergronden en 1 fotoprop te gebruiken. Uiteindelijk bepaalt jullie kindje hoe de sessie verloopt. 

Mochten jullie graag zelf met jullie kindje op de foto willen dan is dat natuurlijk mogelijk. Geef dit even van tevoren aan, dan kan ik hier rekening mee houden tijdens de shoot. Meestal fotografeer ik jullie als gezin aan het einde van de shoot.
Tijdens de sessie zijn er drankjes en versnaperingen voor de ouders aanwezig. Uiteraard is er een gelegenheid om eventuele flesvoeding warm te maken voor jullie kindje. 

Newborn Shoot aan huis
Indien gewenst is het ook mogelijk om een Newborn shoot bij jullie thuis te verzorgen. Alles wat ik nodig heb, breng ik mee, zodat jullie daar zelf niet voor hoeven te zorgen. Het enige wat ik van jullie vraag is om te zorgen dat het qua temperatuur behaaglijk warm is, minimaal 25 graden. De warmte  zorgt ervoor dat jullie kindje heerlijk warm en tevreden blijft.
Tijdens de thuissessie wordt er gebruik gemaakt van daglicht. Het kan dus zijn dat ik eerst een kijkje neem in jullie huis om de juiste lichtomstandigheden te vinden. Het is dus van belang dat alle ruimtes in huis verwarmt kunnen worden. Een shoot aan huis hoeft niet per definitie kwalitatief minder te zijn, maar wel is het zo dat alle elementen in de studio perfect onder controle zijn voor het beste resultaat. 

Mochten jullie naar aanleiding van dit informatieblad nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen.